Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-09@01:06:38 GMT

یارانه پنهان قطع می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۵۸۳۴

یارانه پنهان قطع می‌شود؟

رویداد۲۴ در روز جاری اخبار مورد توجه عموم خوانندگان در حوزه اقتصادی مربوط به اخباری در حوزه یارانه، ارز، تأمین کالاهای اساسی، تورم استانی، حقوق و دستمزد کارگران، داستان ادامه دار پیامک‌های انبوه تبلیغاتی، اشتغال بانوان، نرخ دلار و … بوده است.

در سال جاری اقتصادی کشور به واسطه نوسان نرخ ارز به ویژه دلار که کاهش ارزش پول ملی را به همراه داشت، بسیاری از بازارها دچار نوسان قیمتی شد و این موضوع در شرایطی که میزان اسکناس دلار در بازار به شدت کاهش یافته بود، عاملی شد تا دستیابی به ارز به ویژه دلار برای تأمین و واردات کالا با سختی مواجه شود، از همین رو دولت دست به کار شد و دلاری را رو کرد که ارزش آن ۴,۲۰۰ تومان بود و در ابتدا قرار بر آن بود تا به همه کالاها تعلق گیرد اما رفته رفته کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گرفت آب رفت و در آخرین اعلام نظر هم همتی مدیرعامل بانک مرکزی اعلام کرد که ارز ۴۲۰۰ تومانی اکنون به رانت و یکی از دلایل افزایش قیمت‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال با این شرایط پیش بینی می‌شود دولت برای جلوگیری از رانت به دنبال راهکار جدید و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات است که باید راهکار مناسبی را جایگزین کند.

این اتفاقات در حالی یارانه نامحسوسی برای مردم تبدیل شده که برخی از اقلام سطح بازار با ارز آزاد، برخی دیگر با ارز نیمایی و برخی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد شده که تمام کالاها برای مردم با نرخ ارز آزاد محاسبه و به فروش می‌رسد.

کمبودی در کالاهای اساسی نداریم

با نوسان قیمت ارز همانطور که گفته شد بسیاری از بازارها تحت تأثیر قرار گرفت و حتی جابجایی کالا و ارائه خدمات نیز مستثنی از این قائده نیست، در این شرایط برخی از بازارها به واسطه کمبود مواد اولیه و برخی از سودجویی‌های، میزان عرضه کالاها به خصوص کالاهای اساسی در سطح بازار کاهش یافت و این موضوع بهانه‌ای شد تا برخی افراد برای کسب سود از عرضه محصولات خود جلوگیری کنند که افزایش قیمت و کاهش عرضه را به همراه داشت.

حال در روزهای پایانی سال مهدی میراشرفی-رئیس کل گمرک از واردات ۱۱ میلیارد دلاری کالاهای اساسی طی ۱۱ ماهه سال جاری خبر داد و گفت: در کالاهای اساسی بحران که نداریم هیچ، بلکه در برخی اقلام مثل ذرت یا گوشت واردات نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.

در این میان دولت برای جبران کمبود گوشت قرمز در بازار به واردات گوشت یخ زده و دام زنده روی آورد که نکته قابل توجه آن بود که واردات دام زنده از رومانی در برنامه‌ها قرار گرفت، این تصمیم در حالی اتخاذ شد که با قاچاق دام زنده ارز قابل توجهی از کشور خارج شد و حال واردات گوشت به صورت یخ زده و دام زنده نیز ارزبری قابل توجهی به همراه دارد.

اما در این میان با افزایش قیمت گوشت و کمبود عرضه آن جای سوال دارد که رستوران‌ها نیاز خود را چگونه رفع می‌کنند و در این میان نیاز است تا واحدهای بازرسی و نظارت دقت بیشتری در بازار داشته باشند.

بررسی‌ها نشان از آن دارد که از حدود ۱۰ روز گذشته وزارت بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی گوشت یخ زده در صنوف رستورانی و اغذیه فروشی توزیع می‌کند.

همانطور که گفته شد دولت برای تأمین نیاز بازار رو به واردات گوشت آورد که در جدیدترین اطلاعات در زمینه واردات گوشت غلامرضا سلیمانی- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو از انعقاد تفاهم‌نامه با ترکیه برای واردات ۵۰ هزار رأس دام زنده از اروپا خبر داد که اولین محموله آن پیش از پایان سال وارد کشور خواهد شد.

کردستان پیشتاز تورم نقطه به نقطه

افزایش قیمت ارز در سال‌جاری در نهایت منجر به آن شد تا تورم اکثر کالاها رشد کند، در بررسی‌های به عمل آمده توسط اتاق بازرگانی تهران بر اساس آمارهای رسمی ارائه شده در بهمن۱۳۹۷ و در حوزه شاخص قیمت تمامی کالاها تورم نقطه به نقطه در بسیاری از استان‌ها در مرز ۵۰ درصد قرار گرفته و در این بین استان کردستان با ۵۲.۵ درصد بالاترین تورم را داشته است. بعد از آن چهارمحال و بختیاری با ۵۱.۴ و خراسان شمالی با ۵۱.۱ در رده‌های بعدی قرار دارند. پایین‌ترین تورم نقطه به نقطه نیز به استان قم با ۳۵.۳ درصد اختصاص یافته و پس از آن هرمزگان و کرمان قرار گرفتند. هم‌چنین در حوزه تورم ماهانه بالاترین درصد به قم و یزد با ۳.۵ اختصاص یافته و پایین‌ترین تورم ماهانه نیز به استان هرمزگان با ۱.۶ درصد تعلق دارد.

همه پیامک‌ها مزاحم نیست

در چند سال اخیر که فضای مجازی و تکنولوژی تلفن‌های همراه رشد داشته است، شرکت‌ها راه‌های بسیاری برای کسب درآمد از این فضا ایجاد کرده‌اند که یکی از این راه ارسال پیامک‌های ارزش افزوده است که بسیاری این دست پیامک‌ها را مزاحمتی بیش نمی‌دانند.

اما در میان پیامک‌های مزاحم، برخی پیامک‌ها همچون پیامک اطلاع رسانی حجم بسته اینترنتی نادیده گرفته می‌شود و مشکلات بسیاری برای مشترکان به همراه دارد. با توجه به اینکه بارها سر شماره‌های پیامک‌های مزاحم بسته شده است اما بازهم این پیامک‌ها برای مشترکان ارسال می‌شود و به نظر می‌رسد تنها راه حل برای حفظ پیامک‌های ارزشمندتر آن است که پیامک‌های وارده با دقت بیشتری خوانده شود.

خانم‌ها در کدام کشورها پیشرفت کاری دارند؟

روز گذشته ۸ مارس روز جهانی زن بود که در حوزه‌های مختلف به این موضوع پرداخته شده است، در یکی از گزارش‌های منتشر شده به بهترین کشورهای جهان برای اشتغال زنان پرداخته شده که ایران در این میان دارای رتبه ۱۱۸ جهان ایستاده و بهترین کشور برای اشتغال زنان از میان ۱۲۰ کشور سوئیس است.

روند نزولی دلار در ابتدای هفته

در روزهای پایانی هفته گذشته دلار با وجود آنکه روند نزولی به خود گرفته بود، رشد قیمت‌ها را در دستور کار قرار داد اما این هفته دلار با کاهش ۵۰ تومانی شروع کرد و شعب ارزی بانک‌ها امروز (۱۸ اسفند) هر دلار آمریکا را ۱۲ هزار و ۸۱۹ تومان می‌خرند که نسبت به چهارشنبه هفته گذشته که ۱۲ هزار و ۸۶۸ تومان بوده حدود ۵۰ تومان کاهش دارد.

قیمت خرید یورو نیز ۱۴ هزار و ۴۰۸ تومان است که نسبت به چهارشنبه گذشته با کاهش حدود ۱۳۰ تومانی همراه است. همچنین امروز قیمت خرید هر پوند انگلیس در شعب ارزی بانک‌ها ۱۶ هزار و ۶۹۱ تومان اعلام شده است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 یارانه ارز ۴۲۰۰ همتی رانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۵۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گول پیامک‌های جعلی را نخورید

«سلام یارانه کمک معیشتی رو برو بگیر خودمم گرفتم» دریافت این پیامک بخصوص اگر از شماره‌ای آشنا باشد، باعث می‌شود تا ناخودآگاه روی لینک بزنید، صفحه پرداختی که مقابلتان باز شد، باید مبلغی را پرداخت کنید که البته زیاد هم نیست، اطلاعات کارت بانکی را می‌نویسید و زدن دکمه پرداخت، نقطه پایانی است بر همه ماجرا: حالا گوشی شما هک شده و در حداقل زمان حسابتان خالی خواهد شد.

پیامک‌های جعلی یکی از جدیدترین شیوه‌های کلاهبرداری و جرایم سایبری در سال‌های اخیر است که با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده و ایجاد مکانیزم‌های بانکی، همچنان افراد زیادی قربانی می‌شوند.

 فاطمه علایی، کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه با دیجیتالی شدن زندگی امروز، افراد بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید، خطر و کلاهبرداری قرار دارند، می‌گوید: کلاهبرداری‌های جدید که تنها با متنی کوتاه در یک پیامک اتفاق می‌افتند متأسفانه در بسیاری از مواقع موفقیت‌آمیز هستند. گاهی برخی از این پیامک‌ها به درجه‌ای از پیشرفت رسیده‌اند که تنها با باز کردن پیامک یا کلیک کردن روی لینک مندرج در آن، علاوه بر دسترسی مجرمان به اطلاعات شخصی شما، به منابع مالی‌تان نیز دسترسی پیدا می‌کنند.

 هر چند پلیس و نهاد‌های انتظامی، مالی و فرهنگی همواره درباره این‌گونه کلاهبرداری‌ها و جرایم سایبری اطلاع‌رسانی می‌کنند، اما گویا هنوز دام‌های پیامکی برای کلاهبرداران جذابیت زیادی دارد و متأسفانه بخش اعظم شکایات ثبت‌شده در حوزه جرایم سایبری به پیامک‌های جعلی مربوط است.

این کارشناس حقوقی خاطرنشان می‌کند: وقتی درباره بزه یا کلاهبرداری صحبت می‌شود، باید به این موضوع توجه کنیم که جرم پدیده‌ای اجتماعی است و هر کجا جامعه‌ای باشد، جرم هم وجود دارد. در واقع جرم زائیده اجتماع است و برای ایمن کردن جامعه باید قانونگذار، رسانه و دستگاه‌های ذی‌ربط وظایف خود را انجام دهند تا جامعه نسبت به جرم ایمن شود.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های مختلفی از مردم می‌توانند درگیر کلاهبرداری‌های اینترنتی از جمله پیامک‌های جعلی شوند، می‌گوید: در واقع، معمولاً کسانی که در حوزه‌های سایبری توانمندی بالا دارند و هکر هستند هیچ وقت برای مبالغ پایین ریسک نمی‌کنند. مجرمان سایبری که در این زمینه فعالیت می‌کنند غالباً انسان‌های توانمندی نیستند و فقط روی غفلت مردم حساب می‌کنند. آنها بررسی می‌کنند که مردم روی چه موضوعی تمرکز دارند و سپس همان را به عنوان شگرد خود مورد استفاده قرار می‌دهند. در مرحله بعد پیامک ارسال می‌شود و دریافت‌کننده با کلیک روی لینک و ورود به یک صفحه جعلی در نهایت به نصب یک نرم‌افزار موبایلی هدایت می‌شود، در حالی که این برنامه یک بدافزار است و به همه اطلاعات موبایل دسترسی دارد. با این روند مجرم می‌تواند به حساب‌های بانکی فرد بزه‌دیده دسترسی داشته باشد؛ در مرحله بعد، مجرم از شماره فرد بزه‌دیده همان پیامک مجرمانه را به افراد دیگری ارسال می‌کند و این فرد نیز خودش ناخواسته یک گره جدید در این پیامک مجرمانه خواهد شد و این روند ادامه پیدا می‌کند.

چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟

 پیامک‌های جعلی به اذعان کارشناسان حوزه جرایم سایبری دو مشخصه مهم دارند؛ اول اینکه این پیامک‌ها با سر شماره معمولی ارسال می‌شوند و مشخصه دیگر لینک موجود در پیامک‌هاست.

علایی در این زمینه می‌گوید: باید توجه داشته باشید که ارگان‌های خدماتی و دولتی پیامک را از شماره موبایل ارسال نمی‌کنند و به محض دیدن پیامکی با شماره موبایل از سوی هر ارگان دولتی یا خدماتی بدانید که صد درصد کلاهبرداری است. مورد دوم درباره لینک است؛ با بررسی دامنه می‌توان از جعلی بودن لینک مطمئن شد. دامنه لینک سازمان‌های دولتی و خدماتی «ir» است و هرگاه لینکی از سوی سازمان دولتی با دامنه «com.» مشاهده شد، نشان‌ می‌دهد کلاهبرداری است.

این کارشناس حقوقی با بیان اینکه برای تشخیص پیامک جعلی و کلاهبرداری باید مواردی را در نظر داشته باشید، می‌گوید: منبع پیامک را بررسی کنید. اگر شماره فرستنده ناشناس، نامعتبر یا مشکوک باشد، احتمال دارد با پیامکی جعلی طرف باشید. سپس باید محتوای پیامک را بررسی کنید. اگر پیامک حاوی درخواست وجه، اطلاعات شخصی، لینک یا کد باشد، ممکن است جعلی باشد. به‌خصوص اگر پیامک حاوی تهدید، فشار یا عجله باشد. پیامک‌هایی که شما را به واریز سود یا قطع شدن یارانه و مسائلی از این دست هدایت می‌کنند، عمدتاً جعلی هستند. حتی نحوه نوشتار پیام‌های جعلی هم معمولاً دارای غلط‌های املایی یا نگارشی است.

علایی ادامه می‌دهد: برای جلوگیری از کلاهبرداری، باید در صورت دریافت پیامک مشکوک، قبل از هر عملیات، با سازمان یا شخص مورد نظر تماس بگیرید و صحت پیام را بررسی کنید. همچنین باید از ورود به لینک‌های ناشناس، تأیید کد‌های نامعلوم، پرداخت وجه به حساب‌های ناآشنا یا ارسال اطلاعات حساس خودداری کنید. اگر زمانی پیامکی دریافت کردید و مطمئن نبودید که پیامک کلاهبرداری است یا نه، بهتر است که هیچ عملی انجام ندهید. به هیچ عنوان به پیامک پاسخ ندهید، لینک را باز نکنید، کد را وارد نکنید یا وجه را انتقال ندهید. اگر کلاهبرداری موفقیت‌آمیز باشد، اطلاعات موجود در تلفن همراه‌تان دزدیده می‌شود و اگر اطلاعات بانکی و حساب‌های ارز دیجیتال را هم در گوشی ذخیره می‌کنید، مجرمان سایبری به‌راحتی می‌توانند تمام حساب‌های بانکی و دیجیتالی‌تان را خالی کنند؛ بنابراین از ذخیره‌سازی اطلاعات مالی و غیرمالی خود در تلفن همراه خودداری کنید.

وی تأکید می‌کند: چنانچه قابلیت احراز هویت چندمرحله‌ای تلفن همراه و اپلیکیشن‌های شما فعال است، امنیت دستگاه هوشمند شما اجازه هک شدن اطلاعات را به مجرمان سایبری نمی‌دهد و می‌توانید در مواجهه با کلاهبرداری‌های پیامکی در امان بمانید.

شکایت خود را در پلیس فتا مطرح کنید

به توصیه این کارشناس حقوقی، هر چند جرایمی‌از قبیل کلاهبرداری‌های پیامکی جزو دعاوی کیفری محسوب می‌شود، اما بهتر است به طور کلی برای طرح دعاوی جرایم اینترنتی شکایت خود را در پلیس فتا مطرح کنید. برای این کار هم می‌توانید از طریق دادسرای جرایم رایانه‌ای و هم از طریق دادسرای نزدیک محل زندگی خود اقدام کنید.

منبع: ایران

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پرسپولیسی ها در انتظار یک پیامک!
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • نرخ جدید نان «آزادپز» در کردستان اعلام شد
  • گول پیامک‌های جعلی را نخورید
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری تخلیه شد